AVOIMET KYLÄT 13.6. alueellamme!

TUTUSTU ALUEEMME HISTORIAAN!

Kaukasten, Myllykylän ja Uudenkylän kylähistoria on asutuksen osalta varsin nuorta, mutta sitäkin monipuolisempaa. Kaukasten historia- ja perinnekerho tekee arvokasta työtä taltioidessaan perimätietoa jo julkaistun tutkitun materiaalin täydennykseksi. Toistaiseksi missään historiajulkaisussa ei käsitellä koko kylän historiikkia yksien kansien välissä. Tämä johtuu Kaukasten sijainnista. Aikoinaan Kaukasten kylä oli kuin ”mersun merkki”. Kolme kuntaa jakoi kylän koskialueet ja arvokkaat rantaniityt. Kuntien yhteinen rajapiste oli entisen Taunon tuvan takana, jossa sijaitsevan historiallisen rajakiven on tontin nykyinen omistaja tietämättään peittänyt. Eteläinen osa oli Tuusulaa, luoteisosa Hausjärveä (myöhemmin Hyvinkäätä) ja koillisosa Mäntsälää. Kunkin mainitun emopitäjän historiikeissa mainitaan ainoastaan pintapuolisesti oman lohkon tapahtumista. Nykyisin lähes koko alue on Hyvinkäätä. Vain Kivistönkulma ja suurin osa Keravanjärveä kuuluvat Mäntsälään.

image1

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s