Maisematarinoita

Kaukasten Juhlatalolta lähtee upea luontopolkumme. Sen lisäksi sieltä löytyy myös toisenlainen reitti MAISEMATARINOITA.

Maisematarinoita_taulu

Lähdimme tähän hankkeeseen mukaan vuonna 2016. Suomen maa- ja kotitalousnaiset käynnistivät projektin, jossa haluttiin nostaa esiin hoidettua maaseudun kulttuurimaisemaa sekä historian kautta esitellä kylien kehitystä erityisesti itsenäisyyden ajan Suomessa. Teimme koordinaattori Katriina Kosken kanssa  työpajoissa historiaselvityksiä digitaaliseen muotoon vietynä, mobiiliopasteisia kyläreittejä sekä maisemanhoitosuunnitelma. Tässä olivat mukana asukasyhdistyksen aktiivit ja vastuuhenkilönä ympäristö- ja historiavastaavamme Rainer Salo. Projekti kesti 2 vuotta. Se rakentui yhdessä Polkua luontoon -hankkeen kanssa.

Maisematarinoita hankkeen teemana oli ”Tunne maisema – meidän maisemamme maalla, mobiilireittejä kyliin”.  Reitti on noin 19,5 kilometriä pitkä. Sen voi ajaa polkupyörällä tai vaikkapa autolla tai kulkea sen tietokoneelta käsin. 

Reitti toimii lataamalla City Nomadi sovellus ja sen kautta pääsee seuraamaan reittiä ja kuuntelemaan reitin varrella olevat 31 kohdetta. Kohteiden tekstit ja kuvat ovat Rainer Salon toimittamia.  Reittikartta ja opaste löytyy myös Kaukasten Juhlatalolta, Jokipadontie 6. Ohessa kuva reittiopasteesta.

 

Juhlatalo31052018