Kaukas, luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä

Luonnonkaunis Kaukas

Kaukas on noin 300 asukkaan luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä, joka sijaitsee Hyvinkäällä kaupungin kaakkoispuolella lähellä Tuusulan ja Mäntsälän kuntia. Kaukasissa saat nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja puhtaasta luonnosta. Kohiseva koski on kylän ylpeys ja komea maamerkki.

Kaukasten kylää värittävät arvokkaasti ikääntyneet puutalot. Lisäksi hevostallit ja peltoaukeat luovat alueelle aitoa rauhaisaa maalaishenkeä. Kylällä on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka antaa seudulle vanhanajan tunnelmallisuutta. Ripauksella uutta muodostuu nykypäivän Kaukas.

Vapaa-aika ja palvelut

Kaukasista löydät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun ympäri vuoden. Keravanjoki virtaa kauniin kylän läpi tarjoten virkistysmahdollisuuksia melonnan ja kalastuksen parissa. Asukasyhdistyksen hoitama rauhaisa uimaranta suo viilennyksen kuumina kesäpäivinä. Alueen monet metsät houkuttelevat nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta yksin ja ystävien kanssa. Myös marjat ja sienet odottavat syksyisin metsässä poimijoitaan. Talvisin löydät hoidetun ladun Kaukasten koulun läheltä. Kuntokävelyreitit ovat käytössä kesät talvet ja aktiivisin liikkuja palkitaan vuosittain!

Kylän sydämenä sykkii näyttävä Juhlatalo, jossa järjestetään monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Talolla toimii muun muassa liikunta-, näytelmä- sekä historia- ja perinnekerho. Juhlatalosta tulee kerran viikossa kahvila, jossa pääset nauttimaan kahvin lisäksi hyvästä seurasta. Kaukasten asukasyhdistys koordinoi Juhlatalon ja koko Kaukasten alueen toimintaa ja kylässä onkin aktiivinen tekemisen meininki.

Lähimmät kaupat ja rautatieasema sijaitsevat Jokelassa vain noin kuuden kilometrin päässä. Kylä on siis erinomaisella sijainnilla; kaukana melusta ja kiireestä, mutta päivittäiset peruspalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ajankohtaista

KUNTOPORTAAT Kaukasten luontopolun yhteyteen! Osallistuva budjetointi. Lue lisää! - Ehdotuksen yhteenveto: Kuntoportaiden rakentaminen Kaukasten kylässä sijaitsevan luontopolun yhteyteen. Polku kulkee Keravanjoen varrella. Portaat rakennettaisiin luontopolun alkupäähän, joen varresta Kaukasten Juhlatalon kulmalle. Osallistuvan budjetoinnin kautta haetaan rahaa materiaalikustannuksiin; työt tarkoitus tehdä talkootyönä kyläläisten toimesta. Päätosperustelut: Ehdotus etenee äänestykseen. Mikäli ehdotus menestyy äänestyksessä, on osburahoista mahdollista kattaa portaiden rakentamismateriaalit noin 25 metrin matkalle. Lisätietoa: Kohteen osalta … Jatka artikkeliin KUNTOPORTAAT Kaukasten luontopolun yhteyteen! Osallistuva budjetointi. Lue lisää!
KAIKKI äänestämään Kaukasten kuntoportaita! - Osallistuva budjetointi Hyvinkään osbussa on päästy äänestysvaiheeseen. 17.3. kuntalaisraati jouduttiin valitettavasti perumaan koronavirustilanteen takia, mutta sähköinen äänestys saadaan toteutettua ennakkoaikataulun mukaisesti. Äänestettävien asioiden listalta löytyy nyt 32 ehdotusta, joista pääset valitsemaan mieleisesi. Äänestystulokset saamme selville pääsiäisen jälkeen, viimeistään kuitenkin huhtikuun aikana. Käytettävissä on yhteensä 20.000 euroa. Lopullinen äänestystulos määräytyy sen mukaan, kuinka paljon kukin ehdotus on … Jatka artikkeliin KAIKKI äänestämään Kaukasten kuntoportaita!