Kaukas, luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä

Luonnonkaunis Kaukas

Kaukas on noin 300 asukkaan luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä, joka sijaitsee Hyvinkäällä kaupungin kaakkoispuolella lähellä Tuusulan ja Mäntsälän kuntia. Kaukasissa saat nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja puhtaasta luonnosta. Kohiseva koski on kylän ylpeys ja komea maamerkki.

Kaukasten kylää värittävät arvokkaasti ikääntyneet puutalot. Lisäksi hevostallit ja peltoaukeat luovat alueelle aitoa rauhaisaa maalaishenkeä. Kylällä on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka antaa seudulle vanhanajan tunnelmallisuutta. Ripauksella uutta muodostuu nykypäivän Kaukas.

Vapaa-aika ja palvelut

Kaukasista löydät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun ympäri vuoden. Keravanjoki virtaa kauniin kylän läpi tarjoten virkistysmahdollisuuksia melonnan ja kalastuksen parissa. Asukasyhdistyksen hoitama rauhaisa uimaranta suo viilennyksen kuumina kesäpäivinä. Alueen monet metsät houkuttelevat nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta yksin ja ystävien kanssa. Myös marjat ja sienet odottavat syksyisin metsässä poimijoitaan. Talvisin löydät hoidetun ladun Kaukasten koulun läheltä. Kuntokävelyreitit ovat käytössä kesät talvet ja aktiivisin liikkuja palkitaan vuosittain!

Kylän sydämenä sykkii näyttävä Juhlatalo, jossa järjestetään monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Talolla toimii muun muassa liikunta-, näytelmä- sekä historia- ja perinnekerho. Juhlatalosta tulee kerran viikossa kahvila, jossa pääset nauttimaan kahvin lisäksi hyvästä seurasta. Kaukasten asukasyhdistys koordinoi Juhlatalon ja koko Kaukasten alueen toimintaa ja kylässä onkin aktiivinen tekemisen meininki.

Lähimmät kaupat ja rautatieasema sijaitsevat Jokelassa vain noin kuuden kilometrin päässä. Kylä on siis erinomaisella sijainnilla; kaukana melusta ja kiireestä, mutta päivittäiset peruspalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ajankohtaista

Teemakahvila 1.10. klo 15 – 17 Kaukasten Juhlatalolla - Kahvilan ohessa ja sen jälkeen jatkamme Aloe Vera-tuote-esittelyllä! Oman kylän Minna esittelee ja antaa vinkkejä niin kehon hyvinvointiin kuin ihonhoitoon liittyvissä asioissa. Tässä teemakahvilassa on myös tuotteita myytävänä. Edessä on syksyn sateet ja talvinen pimeys ,jolloin tarvitsemme lisää puhtia ja ravinteita! Minnalta hyvät vinkit itsehoitoon. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan tuotteisiin.
ALEKSIS KIVEN PÄIVÄN ILTAMAT 10.10. Kaukasten juhlatalolla - Aleksis Kiven päivän iltamat OHJELMA 1. Elävää sirkusta:Ilma-akrobatiaa Aleksis Kiven tunnelmissa maestro Timo Alakotilan säestyksellä!Ilma-akrobatia: Miina NieminenLaulu: Anna-Stiina PoutaSäestys: Timo Alakotila 2. Elävää teatteria:Timo ja UllaAleksis Kiven Seitsemän veljestä on kaikille tuttu, mutta sen viimeinen kappale, jossa kerrotaan veljesten myöhemmistä vaiheista ei. Sieltä löytyy myös kohtaus Jukolan Timon ja vaimonsa Kuokkalan Ullan avioelämästä, mistä ei … Jatka artikkeliin ALEKSIS KIVEN PÄIVÄN ILTAMAT 10.10. Kaukasten juhlatalolla
Tänään 17.9. ja 24.9. iltapajassa ihanat mobilet! - Syksyn ensimmäinen Iltapaja tänään torstaina Klo. 17.00 eteenpäin teemme syksyn alkavaan pimeyteen kauniita paperimobileita. Mobilen voi ripustaa esim. ikkunalle tai vaikka pöydän ylle. Tarvikkeet: ohutta kartonkia, esim. pakkausmateriaali käy hyvin, poisheitettävien kirjojen sivuja, värikkäitä tai valkoisia. Tuo lisäksi oksankarahka, pyöreä rautalanka tms. Joitakin kehikkoja saa myös kirjakaupoista, mutta jos kotoa tai luonnosta löytyy niin kierrätys … Jatka artikkeliin Tänään 17.9. ja 24.9. iltapajassa ihanat mobilet!