Kaukas, luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä

Luonnonkaunis Kaukas

Kaukas on noin 300 asukkaan luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä, joka sijaitsee Hyvinkäällä kaupungin kaakkoispuolella lähellä Tuusulan ja Mäntsälän kuntia. Kaukasissa saat nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja puhtaasta luonnosta. Kohiseva koski on kylän ylpeys ja komea maamerkki.

Kaukasten kylää värittävät arvokkaasti ikääntyneet puutalot. Lisäksi hevostallit ja peltoaukeat luovat alueelle aitoa rauhaisaa maalaishenkeä. Kylällä on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka antaa seudulle vanhanajan tunnelmallisuutta. Ripauksella uutta muodostuu nykypäivän Kaukas.

Vapaa-aika ja palvelut

Kaukasista löydät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun ympäri vuoden. Keravanjoki virtaa kauniin kylän läpi tarjoten virkistysmahdollisuuksia melonnan ja kalastuksen parissa. Asukasyhdistyksen hoitama rauhaisa uimaranta suo viilennyksen kuumina kesäpäivinä. Alueen monet metsät houkuttelevat nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta yksin ja ystävien kanssa. Myös marjat ja sienet odottavat syksyisin metsässä poimijoitaan. Talvisin löydät hoidetun ladun Kaukasten koulun läheltä. Kuntokävelyreitit ovat käytössä kesät talvet ja aktiivisin liikkuja palkitaan vuosittain!

Kylän sydämenä sykkii näyttävä Juhlatalo, jossa järjestetään monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Talolla toimii muun muassa liikunta-, näytelmä- sekä historia- ja perinnekerho. Juhlatalosta tulee kerran viikossa kahvila, jossa pääset nauttimaan kahvin lisäksi hyvästä seurasta. Kaukasten asukasyhdistys koordinoi Juhlatalon ja koko Kaukasten alueen toimintaa ja kylässä onkin aktiivinen tekemisen meininki.

Lähimmät kaupat ja rautatieasema sijaitsevat Jokelassa vain noin kuuden kilometrin päässä. Kylä on siis erinomaisella sijainnilla; kaukana melusta ja kiireestä, mutta päivittäiset peruspalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ajankohtaista

KESÄKAHVILA Kaukasten Juhlatalolla - Perinteinen kyläkahvilamme on avoinna vielä to 9.5. ja 16.5. (jolloin on myös Suvilinnun laulut) ja 23.5.  klo 15 – 17. Kahvilaa ei ole to 30.5. Tämän jälkeen KESÄILLAN kahvilat 6.6. ja 13.6. klo 18 alkaen. Kahvila on joko ulkona tai sisällä säästä riippuen. Paikalla myös kesäpelejä ulkona. Lämpimästi tervetuloa niin nuoret kuin vanhemmatkin!  
LUONTOPOLKUTALKOOT 11.5. klo 10 - Tulethan rakentamaan yhdessä uutta yhdyspolkua ja saneeraamaan olemassa olevaa. La 11.5. Klo 10 alk Juhlatalolle. Aamupala tarjolla (kahvia, voileipiä, hedelmiä). Sen yhteydessä jaetaan hommia: mm. Patapyörteen lähellä olevien pitkosten korjaamista, juhlatalon alapuolella olevien rakenteiden tukeminen, uuden yhdyspolun pitkosten rakentaminen. Mukaan saa ottaa moottorisahoja, akkuporakoneita. Lisäinfoa Rainerilta tai Tiinalta. Lämpimästi tervetuloa.
Elofolkin kevätkattaus Juhlatalolla 25.5. klo 18 - Kaukasten kulttuuriyhdistys Vanun voima ry järjestää kevätkonsertin Kaukasten juhlatalolla lauantaina 25.5. klo 18.00 – 20 (väliaika). Väliajalla kahvila avoinna. Konsertissa esiintyvät Anna Dantchev, Maria Kalaniemi, Panu Savolainen ja Timo Alakotila. Lippuja saa ovelta  15 e (alle 15 vuotiaat ilmaiseksi) TAI Liput 17,50 € Ticketmasterista.  Ilmainen kuljetus Jokelan asemalta 17.20 ja 17.50. Lämpimästi tervetuloa.