Kaukas, luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä

Luonnonkaunis Kaukas

Kaukas on noin 300 asukkaan luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä, joka sijaitsee Hyvinkäällä kaupungin kaakkoispuolella lähellä Tuusulan ja Mäntsälän kuntia. Kaukasissa saat nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja puhtaasta luonnosta. Kohiseva koski on kylän ylpeys ja komea maamerkki.

Kaukasten kylää värittävät arvokkaasti ikääntyneet puutalot. Lisäksi hevostallit ja peltoaukeat luovat alueelle aitoa rauhaisaa maalaishenkeä. Kylällä on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka antaa seudulle vanhanajan tunnelmallisuutta. Ripauksella uutta muodostuu nykypäivän Kaukas.

Vapaa-aika ja palvelut

Kaukasista löydät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun ympäri vuoden. Keravanjoki virtaa kauniin kylän läpi tarjoten virkistysmahdollisuuksia melonnan ja kalastuksen parissa. Asukasyhdistyksen hoitama rauhaisa uimaranta suo viilennyksen kuumina kesäpäivinä. Alueen monet metsät houkuttelevat nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta yksin ja ystävien kanssa. Myös marjat ja sienet odottavat syksyisin metsässä poimijoitaan. Talvisin löydät hoidetun ladun Kaukasten koulun läheltä. Kuntokävelyreitit ovat käytössä kesät talvet ja aktiivisin liikkuja palkitaan vuosittain!

Kylän sydämenä sykkii näyttävä Juhlatalo, jossa järjestetään monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Talolla toimii muun muassa liikunta-, näytelmä- sekä historia- ja perinnekerho. Juhlatalosta tulee kerran viikossa kahvila, jossa pääset nauttimaan kahvin lisäksi hyvästä seurasta. Kaukasten asukasyhdistys koordinoi Juhlatalon ja koko Kaukasten alueen toimintaa ja kylässä onkin aktiivinen tekemisen meininki.

Lähimmät kaupat ja rautatieasema sijaitsevat Jokelassa vain noin kuuden kilometrin päässä. Kylä on siis erinomaisella sijainnilla; kaukana melusta ja kiireestä, mutta päivittäiset peruspalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ajankohtaista

Hyvinkään opiston jumppa Juhlatalolla - Tervetuloa jumppaamaan mukavaa porukkaan Kaukasten Juhlatalolle sunnuntaisin klo 18 – 19. Vetäjänä oman kylän Tarja Koski-Sipilä. Tehokasta menoa ja kunnon kohotusta. Järjestää Hyvinkään opisto. Hyvinkään opiston sivut!
Kädentaitoja – teemat - Lämpimästi tervetuloa seuraavien Iltapajojen tiimoilta: SYYSKUUSSA: 12.9. Purkkien, ruukkujen, rasioiden yms. tuunausta. tuo mukanasi jokin tai joitakin yllämainittuja, niin pajassa loihdimme ne uuteen uskoon! Joitakin rasioita ja laatikoita saa myös pajasta. Tuunaukseen tarvittava materiaali löytyy pajasta itse valitsemallasi pikku korvauksella. Kaikki ”kolehdit” menevät juhlatalolla tapahtuvan toiminnan mahdollistamiseen. 19.9. Pajalle tulee vieraileva tähti, Marjut Ryyppö ja … Jatka artikkeliin Kädentaitoja – teemat
KÄDENTAIDON ILTAPAJAT Juhlatalolla! - Tervetuloa torstaisin  klo. 18.00 – 20.00  kahvilan jälkeen harrastamaan kädentaitoja! Pajoissa on teemoja kuten joulu, pääsiäinen, äitienpäivä, ystävänpäivä ym. Luvassa korujen tekoa, kukka-aiheita, purkkien koristelua, korttien tekoa ja vaikka mitä! Näistä tiedotetaan yhdistyksen sivuilla ja kyläkahvilassa. Jokaisessa pajassa on mahdollisuus tehdä myös esim. onnittelukortteja ja lahjapakettaja ym. vaikka ne eivät olisi teeman mukaisia, eli aina saa … Jatka artikkeliin KÄDENTAIDON ILTAPAJAT Juhlatalolla!