Kaukas, luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä

Luonnonkaunis Kaukas

Kaukas on noin 300 asukkaan luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä, joka sijaitsee Hyvinkäällä kaupungin kaakkoispuolella lähellä Tuusulan ja Mäntsälän kuntia. Kaukasissa saat nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja puhtaasta luonnosta. Kohiseva koski on kylän ylpeys ja komea maamerkki.

Kaukasten kylää värittävät arvokkaasti ikääntyneet puutalot. Lisäksi hevostallit ja peltoaukeat luovat alueelle aitoa rauhaisaa maalaishenkeä. Kylällä on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka antaa seudulle vanhanajan tunnelmallisuutta. Ripauksella uutta muodostuu nykypäivän Kaukas.

Vapaa-aika ja palvelut

Kaukasista löydät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun ympäri vuoden. Keravanjoki virtaa kauniin kylän läpi tarjoten virkistysmahdollisuuksia melonnan ja kalastuksen parissa. Asukasyhdistyksen hoitama rauhaisa uimaranta suo viilennyksen kuumina kesäpäivinä. Alueen monet metsät houkuttelevat nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta yksin ja ystävien kanssa. Myös marjat ja sienet odottavat syksyisin metsässä poimijoitaan. Talvisin löydät hoidetun ladun Kaukasten koulun läheltä. Kuntokävelyreitit ovat käytössä kesät talvet ja aktiivisin liikkuja palkitaan vuosittain!

Kylän sydämenä sykkii näyttävä Juhlatalo, jossa järjestetään monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Talolla toimii muun muassa liikunta-, näytelmä- sekä historia- ja perinnekerho. Juhlatalosta tulee kerran viikossa kahvila, jossa pääset nauttimaan kahvin lisäksi hyvästä seurasta. Kaukasten asukasyhdistys koordinoi Juhlatalon ja koko Kaukasten alueen toimintaa ja kylässä onkin aktiivinen tekemisen meininki.

Lähimmät kaupat ja rautatieasema sijaitsevat Jokelassa vain noin kuuden kilometrin päässä. Kylä on siis erinomaisella sijainnilla; kaukana melusta ja kiireestä, mutta päivittäiset peruspalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ajankohtaista

Kahvila jää tänään joulutauolle eli ei kahvilaa tänään. - Tämän päivän kahvila perutaan ja kahvila jää joulutauolle. Tiedotamme lisää myöhemmin. Näillä mennään nyt. Onneksi luontoa ei ole peruttu ja sitä meillä on, todella kaunista sekä monimuotoista.
Itsenäisyysjuhla 6.12. Ei järjestetä tänä vuonna sisätiloissa - Emme pidä 6.12. Itsenäisyysjuhlayleisötilaisuutta Kaukasten juhlatalolla salissa.Vallitsevan epävarman koronatilanteen vuoksi emme järjestä itsenäisyysjuhlaa tänä vuonna sisällä. Sen sijaan meillä on liputus, soihdut ja itsenäisyystervehdys Juhlatalon ilmoitustaululla. Valaisemme Juhlatalon piha-alueen ja osan luontopolusta lyhdyin. Julkaisemme Facebookissa ja kotisivuillamme tervehdyksen kuvina.Mikäli uudet kokoontumisrajoitukset sallivat järjestämme näillä näkymin joulupolun 16.12. Sekä viikolla 50 näytelmäesityksen ja joulukonsertin turvavälein. Näistä … Jatka artikkeliin Itsenäisyysjuhla 6.12. Ei järjestetä tänä vuonna sisätiloissa
Jouluvalmistelut alkavat iltapajassa! - Iltapajat aloittavat jouluvalmistelut. Joka torstai kahvilan jälkeen valmistetaan jouluun liittyen kaikkea ihanaa! Pöytä- ja ovikransseja, valohimmeleitä, paperisia joulukukkia niin kuuseen kuin ikkunankin koristeeksi. Ja tietysti kortteja ja tervehdyksiä sekä jouluasetelmia aidoista kukista!Torstaina 19.11. Klo 17 Kranssipaja. Jos sinulla on kranssipohjia vaikka käytettyjäkin ja joulukoristeita, ota mukaan ja loihdimme niistä uutta ja kaunista!Talolta saa pientä korvausta … Jatka artikkeliin Jouluvalmistelut alkavat iltapajassa!