Kaukas, luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä

Luonnonkaunis Kaukas

Kaukas on noin 300 asukkaan luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä, joka sijaitsee Hyvinkäällä kaupungin kaakkoispuolella lähellä Tuusulan ja Mäntsälän kuntia. Kaukasissa saat nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja puhtaasta luonnosta. Kohiseva koski on kylän ylpeys ja komea maamerkki.

Kaukasten kylää värittävät arvokkaasti ikääntyneet puutalot. Lisäksi hevostallit ja peltoaukeat luovat alueelle aitoa rauhaisaa maalaishenkeä. Kylällä on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka antaa seudulle vanhanajan tunnelmallisuutta. Ripauksella uutta muodostuu nykypäivän Kaukas.

Vapaa-aika ja palvelut

Kaukasista löydät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun ympäri vuoden. Keravanjoki virtaa kauniin kylän läpi tarjoten virkistysmahdollisuuksia melonnan ja kalastuksen parissa. Asukasyhdistyksen hoitama rauhaisa uimaranta suo viilennyksen kuumina kesäpäivinä. Alueen monet metsät houkuttelevat nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta yksin ja ystävien kanssa. Myös marjat ja sienet odottavat syksyisin metsässä poimijoitaan. Talvisin löydät hoidetun ladun Kaukasten koulun läheltä. Kuntokävelyreitit ovat käytössä kesät talvet ja aktiivisin liikkuja palkitaan vuosittain!

Kylän sydämenä sykkii näyttävä Juhlatalo, jossa järjestetään monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Talolla toimii muun muassa liikunta-, näytelmä- sekä historia- ja perinnekerho. Juhlatalosta tulee kerran viikossa kahvila, jossa pääset nauttimaan kahvin lisäksi hyvästä seurasta. Kaukasten asukasyhdistys koordinoi Juhlatalon ja koko Kaukasten alueen toimintaa ja kylässä onkin aktiivinen tekemisen meininki.

Lähimmät kaupat ja rautatieasema sijaitsevat Jokelassa vain noin kuuden kilometrin päässä. Kylä on siis erinomaisella sijainnilla; kaukana melusta ja kiireestä, mutta päivittäiset peruspalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ajankohtaista

Ruohikkopalovaroitus - Tiedoksenne. Tällä alueella on voimassa ruohikkopalovaroitus. Tähän liittyen K-U:n pelastuslaitos muistuttaa, että haja-asutusalueella risujen ja lehtien polttamisessa on noudatettava huolellisuutta ja varovaisuutta, ja varata polttoalueen läheisyyteen alkusammutusvälineitä, esimerkiksi vesiämpäreitä tai paineellinen puutarhaletku tulen leviämisen estämiseksi. Polttoalueen tulee sijaita tarpeeksi kaukana rakennuksista. Nuotiota ei saa jättää vartioimatta eikä avotulta saa tehdä toisen maalle ilman lupaa. Jätteiden … Jatka artikkeliin Ruohikkopalovaroitus
YHTEISEN YMPÄRISTÖMME SIIVOUSTA - Ympäristömme siivousta yhdessä – tienvarret, metsät, polut ja muut siistiksi  SIIVOAMME   ti 27.4. – ma 3.5.  Tänäkään vuonna emme järjestä yhteisiä talkoita = yhteistä kokoontumista, mutta siivoamme silti yleisiä alueita, kuten lähimetsiä, tienvierustoja ja yhteisten rakennusten pihoja.   Kaukasten juhlatalolta on haettavissa jätesäkkejä ja hanskoja ti 27.4. ja to 29.4. klo 14 – 16 ja pe 30.4. klo 12-18. Niitä voi hakea talon kuistilta. Mikäli et pääse näihin aikoihin, otathan yhteyttä (tiina.lesonen    … Jatka artikkeliin YHTEISEN YMPÄRISTÖMME SIIVOUSTA
Luontopolulla tarvitsee vedenpitävät jalkineet - Aurinko paistaa meille, ja luonto odottaa. Tervemenoa, muista kumpparit, paikoin melko paljon vettä poluilla. Ulkoile perheen kanssa, ja pidä turvaväli tuntemattomiin.