Kaukas, luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä

Luonnonkaunis Kaukas

Kaukas on noin 300 asukkaan luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä, joka sijaitsee Hyvinkäällä kaupungin kaakkoispuolella lähellä Tuusulan ja Mäntsälän kuntia. Kaukasissa saat nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja puhtaasta luonnosta. Kohiseva koski on kylän ylpeys ja komea maamerkki.

Kaukasten kylää värittävät arvokkaasti ikääntyneet puutalot. Lisäksi hevostallit ja peltoaukeat luovat alueelle aitoa rauhaisaa maalaishenkeä. Kylällä on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka antaa seudulle vanhanajan tunnelmallisuutta. Ripauksella uutta muodostuu nykypäivän Kaukas.

Vapaa-aika ja palvelut

Kaukasista löydät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun ympäri vuoden. Keravanjoki virtaa kauniin kylän läpi tarjoten virkistysmahdollisuuksia melonnan ja kalastuksen parissa. Asukasyhdistyksen hoitama rauhaisa uimaranta suo viilennyksen kuumina kesäpäivinä. Alueen monet metsät houkuttelevat nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta yksin ja ystävien kanssa. Myös marjat ja sienet odottavat syksyisin metsässä poimijoitaan. Talvisin löydät hoidetun ladun Kaukasten koulun läheltä. Kuntokävelyreitit ovat käytössä kesät talvet ja aktiivisin liikkuja palkitaan vuosittain!

Kylän sydämenä sykkii näyttävä Juhlatalo, jossa järjestetään monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Talolla toimii muun muassa liikunta-, näytelmä- sekä historia- ja perinnekerho. Juhlatalosta tulee kerran viikossa kahvila, jossa pääset nauttimaan kahvin lisäksi hyvästä seurasta. Kaukasten asukasyhdistys koordinoi Juhlatalon ja koko Kaukasten alueen toimintaa ja kylässä onkin aktiivinen tekemisen meininki.

Lähimmät kaupat ja rautatieasema sijaitsevat Jokelassa vain noin kuuden kilometrin päässä. Kylä on siis erinomaisella sijainnilla; kaukana melusta ja kiireestä, mutta päivittäiset peruspalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ajankohtaista

Opiston jumppa peruttu toistaiseksi - Pakkaset lauhtuvat ennusteiden mukaan, joten ulkona pääsee nauttimaan maisemista. Harmiksemme, infoa Hyvinkään Opistolta, jumppakurssimme lähiopetus on keskeytetty toistaiseksi koronatilanteen vuoksi. Kurssin tapaamiskerrat siirretään myöhemmäksi ajankohdaksi. Tiedotamme lisää, kun saamme koulutuksen järjestäjältä ja Keusotelta lisätietoa.
Uusin covid -19 tiedote - Keusote painottaa vahvasti kuntia ja toiminnanharjoittajia jatkamaan hallinnassaan ja määräysvallassaan olevien julkisten tilojen käytön keskeyttämistä tilapäisesti kokonaan 31.1.21 asti.  Kaukasten juhlatalon toiminta pysyy tauolla tammikuun loppuun saakka, paitsi alle 10 hengen suljetut kokoontumiset salissa, jos turvavälit ja maskit ovat käytössä ja kyseisen ryhmän kokoontuminen on toiminnan kannalta tarpeen eikä etäyhteys ole mahdollinen. Tästä tulee erikseen … Jatka artikkeliin Uusin covid -19 tiedote
Hyvää alkanutta vuotta. - Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille. Asukasyhdistyksen ja Juhlatalon toimintatauko kaiken toiminnan osalta jatkuu 7.1.21 saakka. Kyläavustaja toimii tilausten ja ylläpitohommien osalta. Odotamme valtioneuvoston ja Keusoten ohjeita. Tiedotamme toiminnasta heti, kun saamme ohjeet. Tsemppiä kaikille.