Kaukas, luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä

Luonnonkaunis Kaukas

Kaukas on noin 300 asukkaan luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä, joka sijaitsee Hyvinkäällä kaupungin kaakkoispuolella lähellä Tuusulan ja Mäntsälän kuntia. Kaukasissa saat nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja puhtaasta luonnosta. Kohiseva koski on kylän ylpeys ja komea maamerkki.

Kaukasten kylää värittävät arvokkaasti ikääntyneet puutalot. Lisäksi hevostallit ja peltoaukeat luovat alueelle aitoa rauhaisaa maalaishenkeä. Kylällä on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka antaa seudulle vanhanajan tunnelmallisuutta. Ripauksella uutta muodostuu nykypäivän Kaukas.

Vapaa-aika ja palvelut

Kaukasista löydät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun ympäri vuoden. Keravanjoki virtaa kauniin kylän läpi tarjoten virkistysmahdollisuuksia melonnan ja kalastuksen parissa. Asukasyhdistyksen hoitama rauhaisa uimaranta suo viilennyksen kuumina kesäpäivinä. Alueen monet metsät houkuttelevat nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta yksin ja ystävien kanssa. Myös marjat ja sienet odottavat syksyisin metsässä poimijoitaan. Talvisin löydät hoidetun ladun Kaukasten koulun läheltä. Kuntokävelyreitit ovat käytössä kesät talvet ja aktiivisin liikkuja palkitaan vuosittain!

Kylän sydämenä sykkii näyttävä Juhlatalo, jossa järjestetään monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Talolla toimii muun muassa liikunta-, näytelmä- sekä historia- ja perinnekerho. Juhlatalosta tulee kerran viikossa kahvila, jossa pääset nauttimaan kahvin lisäksi hyvästä seurasta. Kaukasten asukasyhdistys koordinoi Juhlatalon ja koko Kaukasten alueen toimintaa ja kylässä onkin aktiivinen tekemisen meininki.

Lähimmät kaupat ja rautatieasema sijaitsevat Jokelassa vain noin kuuden kilometrin päässä. Kylä on siis erinomaisella sijainnilla; kaukana melusta ja kiireestä, mutta päivittäiset peruspalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ajankohtaista

KUTSU - Ykköskoti Metsolassa (sijainti Kaukastentien ja Vanuntien risteyksessä punaiset talot) tapahtuu. Metsolassa omaispäivä 29.3. klo 15-17. Paikalle saa tulla joustavasti tuon ajan puitteissa. Tarjolla on makkaraa ja kahvia 😍 Tervetuloa mukaan, kutsu koskee koko Kaukasten kyläyhteisöä 🤗
Vuosikokous 16.3. klo 18 - Kaukasten alueen toimikunnan vuosikokous Juhlatalolla 16.3. klo 18. Kahvia tarjolla klo 17 alkaen. Kylämme alueella on ihailtavaa yhteisöllisyyttä ja talkoohenkeä monenlaisissa asioissa. Toimijoita tarvitaan niin luontopolun ylläpitoon kuin Juhlatalon toimintaan ja alueemme säilyttämiseen luonnonkauniina sekä ns. hiljaisena alueena. Erilaiset hankkeet, kuten ketosirkkahanke tai maa-ainesten otto – ja kuljetusluvat tarvitsevat aktiiveja joko puolesta tai vastaan. Ihannetilanteemme … Jatka artikkeliin Vuosikokous 16.3. klo 18
Tule mukaan kylämme ja Juhlatalon toimintaan - Säilyttääksemme Juhlatalon kyläläisten käytössä tarvitsemme lisää aktiivisia toimijoita. Asioihin on mahdollista vaikuttaa hyvin ja hyvällä yhteistyössä mm. Hyvinkään kaupungin kanssa. Olemme saaneet erinomaista tukea Juhlatalon kunnostukseen, mutta käyttökulut ovat suuret. Vapaaehtoisvoimin toiminnan pyörittäminen nykyisellä melko pienellä aktiiviporukalla ei ole enää mahdollista. Mikäli katsotaan, että kylä elää, kylää kehitetään ja Juhlatalo säilytetään, otahan rohkeasti yhteyttä. Hyviä … Jatka artikkeliin Tule mukaan kylämme ja Juhlatalon toimintaan