Kaukas, luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä

Luonnonkaunis Kaukas

Kaukas on noin 300 asukkaan luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä, joka sijaitsee Hyvinkäällä kaupungin kaakkoispuolella lähellä Tuusulan ja Mäntsälän kuntia. Kaukasissa saat nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja puhtaasta luonnosta. Kohiseva koski on kylän ylpeys ja komea maamerkki.

Kaukasten kylää värittävät arvokkaasti ikääntyneet puutalot. Lisäksi hevostallit ja peltoaukeat luovat alueelle aitoa rauhaisaa maalaishenkeä. Kylällä on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka antaa seudulle vanhanajan tunnelmallisuutta. Ripauksella uutta muodostuu nykypäivän Kaukas.

Vapaa-aika ja palvelut

Kaukasista löydät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun ympäri vuoden. Keravanjoki virtaa kauniin kylän läpi tarjoten virkistysmahdollisuuksia melonnan ja kalastuksen parissa. Asukasyhdistyksen hoitama rauhaisa uimaranta suo viilennyksen kuumina kesäpäivinä. Alueen monet metsät houkuttelevat nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta yksin ja ystävien kanssa. Myös marjat ja sienet odottavat syksyisin metsässä poimijoitaan. Talvisin löydät hoidetun ladun Kaukasten koulun läheltä. Kuntokävelyreitit ovat käytössä kesät talvet ja aktiivisin liikkuja palkitaan vuosittain!

Kylän sydämenä sykkii näyttävä Juhlatalo, jossa järjestetään monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Talolla toimii muun muassa liikunta-, näytelmä- sekä historia- ja perinnekerho. Juhlatalosta tulee kerran viikossa kahvila, jossa pääset nauttimaan kahvin lisäksi hyvästä seurasta. Kaukasten asukasyhdistys koordinoi Juhlatalon ja koko Kaukasten alueen toimintaa ja kylässä onkin aktiivinen tekemisen meininki.

Lähimmät kaupat ja rautatieasema sijaitsevat Jokelassa vain noin kuuden kilometrin päässä. Kylä on siis erinomaisella sijainnilla; kaukana melusta ja kiireestä, mutta päivittäiset peruspalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ajankohtaista

Suunnistamaan porukalla! - Torstaina 27.6. klo 16.30 alkaen. JEK majalta lähdöt. Lisäinfoa Hyran ILTARASTIT! Paikalla myös asukasyhdistyksen kahvila sekä grilli! Tule, vaikka makkaralle! Tervetuloa!
Juhannuksena Juhlikselle! - Tervetuloa tanssahtelemaan ja juttelemaan naapureiden kanssa. Kaukasten Juhlatalolle Juhannusaattona klo 15 – 22. Asukasyhdistys tarjoaa kahvit ja pullat. Muuta purtavaa pikkurahalla.  
Hyvinkään iltarastit alueellamme - Hyvinkään rastin illat alueellamme alkavat. Iltarastit – tervetuloa! 19.6. klo 16.30 –  Kivistö-Kaukastie 263 ( lähtö on Tapionkalliolle lähtevän pikkutien haarassa, lähellä kuntokävelylaatikkoa). 27.6. ja 5.9. klo 16.30 – Uudenkyläntie 263 (JEK.n majan läheisyydessä) Paikalla myös asukasyhdistyksen puffetti. Tervetuloa metsäilemään upeaan suomalaiseen luontoon ja nauttimaan sen jälkeen pikkupurtavaa ja juomia.    Lisätietoja:  Hyvinkään iltarastit HUOM! kolme … Jatka artikkeliin Hyvinkään iltarastit alueellamme