Kaukas, luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä

Luonnonkaunis Kaukas

Kaukas on noin 300 asukkaan luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä, joka sijaitsee Hyvinkäällä kaupungin kaakkoispuolella lähellä Tuusulan ja Mäntsälän kuntia. Kaukasissa saat nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja puhtaasta luonnosta. Kohiseva koski on kylän ylpeys ja komea maamerkki.

Kaukasten kylää värittävät arvokkaasti ikääntyneet puutalot. Lisäksi hevostallit ja peltoaukeat luovat alueelle aitoa rauhaisaa maalaishenkeä. Kylällä on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka antaa seudulle vanhanajan tunnelmallisuutta. Ripauksella uutta muodostuu nykypäivän Kaukas.

Vapaa-aika ja palvelut

Kaukasista löydät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun ympäri vuoden. Keravanjoki virtaa kauniin kylän läpi tarjoten virkistysmahdollisuuksia melonnan ja kalastuksen parissa. Asukasyhdistyksen hoitama rauhaisa uimaranta suo viilennyksen kuumina kesäpäivinä. Alueen monet metsät houkuttelevat nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta yksin ja ystävien kanssa. Myös marjat ja sienet odottavat syksyisin metsässä poimijoitaan. Talvisin löydät hoidetun ladun Kaukasten koulun läheltä. Kuntokävelyreitit ovat käytössä kesät talvet ja aktiivisin liikkuja palkitaan vuosittain!

Kylän sydämenä sykkii näyttävä Juhlatalo, jossa järjestetään monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Talolla toimii muun muassa liikunta-, näytelmä- sekä historia- ja perinnekerho. Juhlatalosta tulee kerran viikossa kahvila, jossa pääset nauttimaan kahvin lisäksi hyvästä seurasta. Kaukasten asukasyhdistys koordinoi Juhlatalon ja koko Kaukasten alueen toimintaa ja kylässä onkin aktiivinen tekemisen meininki.

Lähimmät kaupat ja rautatieasema sijaitsevat Jokelassa vain noin kuuden kilometrin päässä. Kylä on siis erinomaisella sijainnilla; kaukana melusta ja kiireestä, mutta päivittäiset peruspalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ajankohtaista

Tapahtumia ja toimintaa Juhlatalolla - Juhlatalolla tapahtuu: Sunnuntaina 10.2. alkaen klo 13.30 KAUKASTEN TALVIPÄIVÄT, perinteinen jääkiekko-ottelu Kaukasten Vanhan Voiman ja Nuoren Voiman välillä, kuntokävelijöiden 2018 palkitseminen ja turvallisuussuunnitelman julkistus. Paikalla kahvila, grillimakkaraa ja iloista ulkoilua yhteisesti. Pakkasraja -15 astetta. Valittavasti joudumme perumaan 10.2. tapahtuman juhlatalolla ja kentällä. Jää on huono ja vettä sataa. Yritämme uudelleen 24.2.  Torstaina 7.2. klo 17 … Jatka artikkeliin Tapahtumia ja toimintaa Juhlatalolla
Kaukasten asukasyhdistyksen jäsenmaksut - Olethan mukana tukemassa toimintaa! KAUKASTEN ASUKASYHDISTYKSEN JÄSENMAKSUT 2019: Jäsen 10 euroa Perhekunta 15 euroa Kannatusjäsen 20 euroa Tilille FI60 2419 2100 0051 87 Maksuviite 5555
Tilaa kyläavustaja avuksi arjen askareisiin - KYLÄAVUSTAJAT Vuokko Åkerman ja Gerard Knoops Tilaa tai tiedustele puhelimella numerosta 044-598 7910 (ma-pe klo 8-16). Kyläavustajaa voi tilata avuksi monenlaisiin askareisiin, esim – kodinhoitotyöt – siivous, ikkunanpesu, ruuanlaittoapu – piha- ja puutarhatyöt – lumityöt, ruohonleikkuu, puiden ja pensaiden hoito – asiointikäynnit esimerkiksi Jokelassa tai Hyvinkäällä – lasten hoito ja koulunkäyntiapu, läksyapu, kokeisiin valmistautuminen – … Jatka artikkeliin Tilaa kyläavustaja avuksi arjen askareisiin