Kaukas, luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä

Luonnonkaunis Kaukas

Kaukas on noin 300 asukkaan luonnonläheinen ja tunnelmallinen kylä, joka sijaitsee Hyvinkäällä kaupungin kaakkoispuolella lähellä Tuusulan ja Mäntsälän kuntia. Kaukasissa saat nauttia idyllisestä maalaismaisemasta ja puhtaasta luonnosta. Kohiseva koski on kylän ylpeys ja komea maamerkki.

Kaukasten kylää värittävät arvokkaasti ikääntyneet puutalot. Lisäksi hevostallit ja peltoaukeat luovat alueelle aitoa rauhaisaa maalaishenkeä. Kylällä on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka antaa seudulle vanhanajan tunnelmallisuutta. Ripauksella uutta muodostuu nykypäivän Kaukas.

Vapaa-aika ja palvelut

Kaukasista löydät vapaa-ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun ympäri vuoden. Keravanjoki virtaa kauniin kylän läpi tarjoten virkistysmahdollisuuksia melonnan ja kalastuksen parissa. Asukasyhdistyksen hoitama rauhaisa uimaranta suo viilennyksen kuumina kesäpäivinä. Alueen monet metsät houkuttelevat nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta yksin ja ystävien kanssa. Myös marjat ja sienet odottavat syksyisin metsässä poimijoitaan. Talvisin löydät hoidetun ladun Kaukasten koulun läheltä. Kuntokävelyreitit ovat käytössä kesät talvet ja aktiivisin liikkuja palkitaan vuosittain!

Kylän sydämenä sykkii näyttävä Juhlatalo, jossa järjestetään monenlaista toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.
Talolla toimii muun muassa liikunta-, näytelmä- sekä historia- ja perinnekerho. Juhlatalosta tulee kerran viikossa kahvila, jossa pääset nauttimaan kahvin lisäksi hyvästä seurasta. Kaukasten asukasyhdistys koordinoi Juhlatalon ja koko Kaukasten alueen toimintaa ja kylässä onkin aktiivinen tekemisen meininki.

Lähimmät kaupat ja rautatieasema sijaitsevat Jokelassa vain noin kuuden kilometrin päässä. Kylä on siis erinomaisella sijainnilla; kaukana melusta ja kiireestä, mutta päivittäiset peruspalvelut löytyvät kivenheiton päästä.

Ajankohtaista

Tervetuloa Joulumyyjäisiin la 30.11.2019! - JOULUMYYJÄISET LA 30.11.2019 Klo 11-13 Kaukasten Juhlatalolla Jokipadontie 6 Koululaisten tekemiä käsitöitä, Leivonnaisia, Kahvila, Arpajaiset LÄMPIMÄSTI TERVETULOA! Järj Uudenkylän koulun vanhempainyhdistys
Tänään Juhlatalolla Iltapajassa: - Tänään Juhliksen iltapajalla mahdollisuus tehdä uniikkeja tabletteja, eli kupin alusia / pöytäliinan suojia.  Kaikki tehdyt tabletit laminoidaan, jotta kestävät kestävät pyyhkimistä ja kastumista. Tarvitset mukaan mielikuvitusta! Tervetuloa! Tiedustelut Ullalta. p. 044  9848274
Itsenäisyyspäiväjuhla 6.12. klo 16 Kaukasten Juhlatalolla - Lämpimästi tervetuloa Kaukasten Juhlatalolle Itsenäisyysjuhlaan 6.12. klo 16. Juhlapuhe Hyvinkään kaupungin edustaja, Seurakunnan tervehdys, lausuntataidetta. Kakkukahvit.