Ruohikkopalovaroitus

Tiedoksenne. Tällä alueella on voimassa ruohikkopalovaroitus.

Tähän liittyen K-U:n pelastuslaitos muistuttaa, että haja-asutusalueella risujen ja lehtien polttamisessa on noudatettava huolellisuutta ja varovaisuutta, ja varata polttoalueen läheisyyteen alkusammutusvälineitä, esimerkiksi vesiämpäreitä tai paineellinen puutarhaletku tulen leviämisen estämiseksi. Polttoalueen tulee sijaita tarpeeksi kaukana rakennuksista. Nuotiota ei saa jättää vartioimatta eikä avotulta saa tehdä toisen maalle ilman lupaa. Jätteiden polttaminen on kokonaan kielletty. Kaikessa polttamisessa on otettava huomioon, etteivät savukaasut saa aiheuttaa haittaa ympäristölle tai naapureille.
Avotulen teko on kokonaan kielletty jos voimassa on metsäpalovaroitus, ruohikkopalovaroitus tai muu tulipalovaara, kuten voimakas tuuli.

YHTEISEN YMPÄRISTÖMME SIIVOUSTA

Ympäristömme siivousta yhdessä – tienvarret, metsät, polut ja muut siistiksi 

SIIVOAMME  

ti 27.4. – ma 3.5. 

Tänäkään vuonna emme järjestä yhteisiä talkoita = yhteistä kokoontumista, mutta siivoamme silti yleisiä alueita, kuten lähimetsiä, tienvierustoja ja yhteisten rakennusten pihoja.  

Kaukasten juhlatalolta on haettavissa jätesäkkejä ja hanskoja ti 27.4. ja to 29.4. klo 14 – 16 ja pe 30.4. klo 12-18. Niitä voi hakea talon kuistilta. Mikäli et pääse näihin aikoihin, otathan yhteyttä (tiina.lesonen    @   pp.nic.fi). Jokainen voi siivota omaan tahtiinsa. Jätesäkit ja isommat roskat tuodaan Juhlatalon päätyyn.  (Ne haetaan sieltä ti 4.5. kaupungin toimesta.) 

30.4. klo 12 – 18 eli VAPPUAATTONA siivoajille on Juhlatalon ulkoalueella koronaturvallisesti pakatut vapputarjoilut, munkkia ja mehua. Noudata turvavälejä ja Juhlisemäntä Ullan ohjeita. 

Pidetään kylämme siistinä, kiitos! 

Terveisin Hyvinkään kaupunki ja Kaukasten asukasyhdistys 

Hyvinkään kaupungin rakennusvalvonnassa on takaisinsoittopalvelu

Hyvinkään rakennusvalvonnassa on käytössä takaisinsoittopalvelu
henkilökunnan tavoitettavuuden parantamiseksi.

Takaisinsoittopalvelun numero on p. 019 459 2021.

Takaisinsoittopalvelun myötä henkilökunnan aiemmat suorat puhelinnumerot eivät enää ole käytössä, vaan puhelut ohjataan palvelun valikoiden kautta asiaa käsittelevän henkilön soittolistalle. Palvelu ilmoittaa asiakkaalle takaisinsoiton ajankohdan. Palvelu on auki arkisin kello 7.00-17.00 ja henkilökunta käsittelee niitä omien palveluun määriteltyjen soittoaikojen puitteissa.

Soitamme sinulle takaisin numerosta 019 459 2021

Kevät tulee….

Kovasti odotamme kevättä valko- ja sinivuokkoja sekä muita luonnon omia värejä kauniin vihreän sävyjen lisäksi. Sinä, joka ulkoilet lemmikkisi kanssa Juhlatalon ympäristössä, matkasi varrella on 4 roskista. Niissä kahdessa ei ole kantta eli helppo käyttää. Malta sinäkin odottaa luonnon omia värejä. Älä koristele ympäristöämme muovilla. Kiitos.

Liiku turvallisesti luonnossamme

  1. Kulje nauttien, kunnioita luontoa – älä muuta sitä. Älä kerää kukkia tai katko oksia luontoreiteillä.
  2. Pidä lemmikit kytkettynä, vaikka koirasi tottelisikin sinua, saattaa yllättävä tilanne muuttaa suunnitelmia tahtomattasi.
  3. Käytä niitä reittejä, jotka on merkitty, ja noudata eri liikkumistapoja koskevia sääntöjä.
  4. Alueellemme on varattu useita roskiksia. Käytä niitä. Myös Juhlatalolle voi kuljettaa eväskääreet. Suuremmat roskamäärät kuuluvat kunkin talouden omiin roskiin tai kaatopaikalle. Meidän kylämme alue, kuten tienvarret tai monttujen kulkutiet eivät ole tarkoitettu niille.
  5. Älä aja moottoriajoneuvoilla Juhlatalon kentällä tai luontoreiteillä. Aja moottoriajoneuvoille tarkoitetuilla teillä. Jos et tiedä, missä ajaa, kysy.
  6. Jos havaitset reiteillä jotakin, mistä meidän on hyvä tietää, ilmoita Kaukasten asukasyhdistyksen facebookissa  tai myös täältä kotisivuilta löydät mm. toimikunnan jäsenten yhteystiedot. KIITOS, kun väität yhteisestä ympäristöstämme.

MUISTA   turvaväli.

Hyvää maailman metsäpäivää

Sunnuntaina 21.3. Vietetään maailman metsäpäivää. On hyvä muistaa metsien merkitys osana elämäämme. Ne tarjoavat meille ruokaa, energiaa, toimeentuloa ja ovat samalla myös erityisesti suomalaisille erottamaton osa mielenlaatuamme. Metsässä koemme olevamme usein rauhassa ja yhteydessä luontoomme. Samalla metsät tuottavat myös hiljaista mutta elintärkeää hyötyä elinympäristöömme suojelemalla maaperää ja puhdistamalla ilmastoamme. Sademetsiä kuvaillaan usein maapallon keuhkoina mutta ne ovat sitä ennen kaikkea metsätyypistä ja metsien paikasta riippumatta. Lisää aiheesta YK Maailman metsäpäivä.

Hyvää naistenpäivää.

Oikein hyvää ja aurinkoista naistenpäivää kaikille. Sitkeyttä tarvitaan tänäkin keväänä. Kukaan ei voi tietää, mitä edessä on, mutta yhdessä mennään eteenpäin. Ulkoillaan säässä kuin säässä ja välitetään hyviä ajatuksia ympärillemme. Ne leviävät pärskeitäkin nopeammin ja tehokkaammin.

UUDENKYLÄN KOULU MYYNNISSÄ


Hyvinkään Palopuron ja Uudenkylän koulujen myyntiin laittamisesta päätettiin
Hyvinkää kaupungin tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 15.12.2020 laitta Palopuron koulun ja Uudenkylän koulun kiinteistöt myyntiin.

Palopuron koulun käyttö opetustoiminnassa on päättynyt vuonna 2011 ja Uudenkylän koulun käyttö päättyi kesällä 2020. Kaupungilla ei ole kohteelle enää käyttöä omassa palveluntuotannossaan.

Palopuron koulu sijaitsee vireillä olevan laadittavan Palopuron osayleiskaavan alueella, jolla on voimassa rakennuskielto. Rakennuksen käyttötarkoituksen muutosta selvitetään myynnin yhteydessä.

Koulun tontista on tarkoitus lohkoa pallokenttä omaksi tontiksi. Pallokenttä jää kaupungin omistukseen ja kaupunkilaisten käyttöön.

Uudenkylän koulu sijaitsee Palopuro-Ridasjärven osayleiskaava-alueella. Kiinteistö on tarkoitus myydä kokonaisuudessaan. Myynnin yhteydessä selvitetään rakennusten käyttötarkoituksen muutosta ja lohkomista.

Palopuron koulun ja Uudenkylän koulun kiinteistöjen myynti ja hinnoittelu hoidetaan markkinaehtoisesti kiinteistövälittäjän kautta. Lopullisen myyntipäätöksen kaupunki tekee ostotarjouksen pohjalta.

Lisätietoja:

Antti Nikkanen
kiinteistöjohtaja
antti.nikkanen@hyvinkaa.fi
040 661 3744

Keusoten covid-tiedote 29.1.2021

Keusote suosittaa kuntia ja toiminnanharjoittajia jatkamaan hallinnassaan ja määräysvallassaan olevien julkisten sisätilojen käytön keskeyttämistä tilapäisesti 28.2.21 asti. Eli myös Kaukasten Juhlatalon osalta jatkamme edelleen samoilla ohjeilla kuin edellisessä päivityksessä.

Talviliikuntaa lähellämme – vihdoinkin

Nyt pääsee vihdoin monen vuoden odottamisen jälkeen hiihtämään ja lumikenkäilemään. Omat luontopolkumme ja metsämme tarjoavat mahtavia lumikenkäreittejä. Pienemmillä teillä pääsee myös potkukelkkailemaankin. Hiihtolatuja meillä on ympärillämme pienen ajomatkan päässä useita. Toki rohkeimmat jaksavat tehdä niitä pelloille ja metsäteille. Mikäli pidätte jotakin latua auki kylällä, ilmoitelkaa. Yhteinen latu on kaikkien etu. Pyrimme saamaan Juhlatalon kentän myös luistelukuntoon mahdollisimman pian, mutta sitä asiaa hoitaa Hyvinkään kaupunki. Luistelukenttiä löytyy onneksi Jokelasta ja Hyvinkäältä ensi tarpeeseen.

https://www.tuusula.fi/sivu.tmpl?sivu_id=2290 TUUSULAN LADUT

https://www.mantsala.fi/liikunta-ja-ulkoilu/liikuntapaikat/hiihtoladut MÄNTSÄLÄN LADUT

https://ladulle.fi/ladut/hyvinkaa HYVINKÄÄN LADUT

Taas on aika pongailla lintuja

Osallistu Pihabongaukseen 30.–31.1.

BirdLifen Pihabongaus on Suomen suurin lintutapahtuma. Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Pihabongaus järjestetään joka vuosi tammikuun viimeisenä viikonloppuna, seuraavan kerran 30.–31.1.2021.

Pihabongauksen tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Osallistuakseen Pihabongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Pihabongaus ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole olennaista. Tärkeintä on osallistuminen ja havaintojen ilmoittaminen, vaikka havaintona olisi yksi lintu. Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvisen linnuston muutoksista.

LINKKI SIVUILLE:https://www.birdlife.fi/tapahtumat/pihabongaus/

Opiston jumppa peruttu toistaiseksi

Pakkaset lauhtuvat ennusteiden mukaan, joten ulkona pääsee nauttimaan maisemista. Harmiksemme, infoa Hyvinkään Opistolta, jumppakurssimme lähiopetus on keskeytetty toistaiseksi koronatilanteen vuoksi. Kurssin tapaamiskerrat siirretään myöhemmäksi ajankohdaksi. Tiedotamme lisää, kun saamme koulutuksen järjestäjältä ja Keusotelta lisätietoa.

Kuvan otti Poudan Jaana

Uusin covid -19 tiedote

Keusote painottaa vahvasti kuntia ja toiminnanharjoittajia jatkamaan hallinnassaan ja määräysvallassaan olevien julkisten tilojen käytön keskeyttämistä tilapäisesti kokonaan 31.1.21 asti. 

Kaukasten juhlatalon toiminta pysyy tauolla tammikuun loppuun saakka, paitsi alle 10 hengen suljetut kokoontumiset salissa, jos turvavälit ja maskit ovat käytössä ja kyseisen ryhmän kokoontuminen on toiminnan kannalta tarpeen eikä etäyhteys ole mahdollinen. Tästä tulee erikseen sopia allekirjoittaneen kanssa.

Kyläavustaja jatkaa työtään ulosmyynnin mukaan ja asukasyhdistyksen toimeksiantojen mukaan. Kokoukset tms pidetään tarvittaessa ja niistä tiedotetaan asianosaisille henkilökohtaisesti. Pääohje on välttää kaikkea kokoontumista.

Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Tiina Lesonen

5.1.2021

Hyvää alkanutta vuotta.

Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille. Asukasyhdistyksen ja Juhlatalon toimintatauko kaiken toiminnan osalta jatkuu 7.1.21 saakka. Kyläavustaja toimii tilausten ja ylläpitohommien osalta. Odotamme valtioneuvoston ja Keusoten ohjeita. Tiedotamme toiminnasta heti, kun saamme ohjeet. Tsemppiä kaikille.

KAUKAS ELOFOLK KIITTÄÄ VUODESTA 2020


Kiitokset vuodesta 2020 Kaukasten kulttuuriyhdistys VANUN VOIMA ry:n puolesta. Kuten median välityksellä on tullut selväksi ei tämä koronavuosi ollut kulttuurialalle ja tapahtumajärjestäjille helppo. Sama koski myös EloFolk-konsertteja, joista kaksi ensimmäistä, keväällä ja kesällä jouduttiin peruuttamaan.

Päätapahtumamme Kaukas Elofolk -kansanmusiikkifestivaali elokuussa kuitenkin vietiin läpi täydellä ohjelmistolla, mutta koronarajoituksin vain puolelle salille. Tapahtuma oli kesän harvoja järjestettyjä musiikkifestivaaleja ja varmaan ensimmäinen tapahtuma Suomessa, jossa koko yleisölle jaettiin maskit ja niitä myös käytettiin, kuten oheisesta kuvasta näkyy. Se ei kuitenkaan tunnelmaa ja menoa haitannut!

Syksyllä Aleksis Kiven päivän iltamat vielä vietiin läpi ja mukana oli musiikin lisäksi myös sirkusta ja teatteria vanhanajan iltamahengessä. Joulukonserttimme jäi jo uuden koronasulun jalkoihin. Kevyt organisaatiomme tähtää kuitenkin jo ensi vuoteen ja taiteellinen johtajamme Timo Alakotila on laatinut täyden musiikkikattauksen vuodelle 2021, johon voi tutustua kotisuillamme www.kaukaselofolk.fi!

Kaukas EloFolk toivottaa kaikille rauhaisaa joulun aikaa ja toivottaa tervetulleeksi taas vuonna 2021 Kaukas EloFolk konserttien pariin!

Terveisin EloFolkin väki

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ullasen joulutervehdys kaikille,

Juhlatalon emäntämme Ullanen lähettä kaikille joulutervehdyksensä:”Toivotan kaikille kyläläisille rauhaisaa Joulua ja onnea ja menestystä uudelle vuodelle 2021. On etuoikeus olla Kaukasten asukasyhdistyksen toiminnassa mukana. Kaunis luonto polkuineen ja ihana historiallinen Juhlatalo, jossa erilaisia tapahtumia pitkin vuotta! Mukavat alueen asukkaat jotka tarjoavat apuaan milloin sitä ikinä tarvitseekaan.Meillä on aarre. Se on pienten kyliemme muodostama yhteisö. Pidetään huolta aarteestamme.

T. Ulla Kiviniemi

Rauhallista Joulun aikaa jokaiselle!

Elämän värit,
kaikki suo joulun aika.
Siinä maalataan,
sen kaunein taika.

Jokainen kynttilä, lyhty,
kaunis valo,
on Taivaan alla suojassa
sielun talo.
– TL20-

Lämmintä Joulun aikaa
ja Rauhaisaa Tulevaa Vuotta toivottaen

Kaukasten asukasyhdistys ry