KUTSU


Ykköskoti Metsolassa (sijainti Kaukastentien ja Vanuntien risteyksessä punaiset talot) tapahtuu.

Metsolassa omaispäivä 29.3. klo 15-17. Paikalle saa tulla joustavasti tuon ajan puitteissa. Tarjolla on makkaraa ja kahvia 😍

Tervetuloa mukaan, kutsu koskee koko Kaukasten kyläyhteisöä 🤗

Vuosikokous 16.3. klo 18

Kaukasten alueen toimikunnan vuosikokous Juhlatalolla 16.3. klo 18. Kahvia tarjolla klo 17 alkaen.

Kylämme alueella on ihailtavaa yhteisöllisyyttä ja talkoohenkeä monenlaisissa asioissa. Toimijoita tarvitaan niin luontopolun ylläpitoon kuin Juhlatalon toimintaan ja alueemme säilyttämiseen luonnonkauniina sekä ns. hiljaisena alueena. Erilaiset hankkeet, kuten ketosirkkahanke tai maa-ainesten otto – ja kuljetusluvat tarvitsevat aktiiveja joko puolesta tai vastaan. Ihannetilanteemme on ollut löytää moniosaajia omalta alueeltamme. Toimintojemme ja kokoontumistemme keskittyminen Juhlatalolle on mahdollistanut sen säilyttämisen alueemme asukkaiden käytössä. Siellä on ollut toimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Lähes kaikki toiminta on pyörinyt vapaaehtoisten talkoolaisten voimin. Toiminta ei ehkä ole ollut niin monipuolista kuin ympäröivät kaupungit tai taajamat tarjoavat. Harrastusmahdollisuudet, kuten muutkin palvelut, ovat keskittyneet muualle. Juhlatalon säilyminen käytössämme vaatii toimintaa, talkootyötä ja vapaaehtoisia. Asukasyhdistyksen toimikunnassa yksikään jäsen ei saa palkkaa vaan toimii omien voimavarojensa mukaan. Aktiivien ikääntyessä, toiminnan muuttuessa entistä enemmän taloudellista resurssia vaativaksi, emme voi olettaa Juhlatalon olevan käytössämme ilman toimijoita. Valitettavasti uusia asiasta kiinnostuneita ei ole vielä ilmoittautunut edellisen viestin jälkeen. Toivottavasti saamme yhdessä säilytettyä toimipaikkamme, mikäli se on tahtotila alueellamme. Ota rohkeasti yhteyttä. Tervetuloa mukaan toimintaan.

Tule mukaan kylämme ja Juhlatalon toimintaan

Säilyttääksemme Juhlatalon kyläläisten käytössä tarvitsemme lisää aktiivisia toimijoita. Asioihin on mahdollista vaikuttaa hyvin ja hyvällä yhteistyössä mm. Hyvinkään kaupungin kanssa. Olemme saaneet erinomaista tukea Juhlatalon kunnostukseen, mutta käyttökulut ovat suuret. Vapaaehtoisvoimin toiminnan pyörittäminen nykyisellä melko pienellä aktiiviporukalla ei ole enää mahdollista. Mikäli katsotaan, että kylä elää, kylää kehitetään ja Juhlatalo säilytetään, otahan rohkeasti yhteyttä. Hyviä tyyppejä ja vinkkejä kaivataan.

Vuosikokous Kaukasten Juhlatalolla 16.3. klo 18, sitä ennen kahvila klo 17 lähtien. Lämpimästi tervetuloa mukaan.

Kannata Juhlatalon säilymistä kyläläisten käytössä

Kaukasten Juhlatalo on kylämme keskus, toiminnan sydän, jota asukasyhdistys ylläpitää talkoovoimin. Pyrimme järjestämään siellä mm. monenlaista harrastustoimintaa, jokaviikkoisen kahvilan sekä konsertteja kyläläisten iloksi.

Koronavuodesta johtuen Juhlatalon vuokratulot ja muu tuotto on ollut aikaisempia vuosia huomattavasti heikompaa. Talon käyttökustannukset ovat suuret. Tämän vuoksi selvitämme lämmitysmuodon uudelleen järjestelyä yhdessä kaupungin kanssa. Meille on tulossa ilmalämpöpumppu, mutta sen toimituksessa on ollut viivästys.

Haluamme säilyttää talon kyläläisten käytössä. Uskomme, että se on koko alueemme asukkaiden tahtotila.

Asukasyhdistyksen vuosikokouksessa 2021 päätimme muuttaa jäsenmaksun kannatusmaksuksi.
Kannatusmaksu ohjataan suoraan juhlatalon ja luontopolun ylläpitoon. Kannatusmaksu on vain 20 euroa perhe tai yksikkö. Suuremmallakin summalla saa kannattaa toimintaa.

Mikäli koet, että voit taloudellisen tukesi sijaan tai sen ohella antaa omaa aikaasi talon toimintaan, ylläpitoon tai luontopolun hoitoon, otamme avun ilomielin vastaan. Juhlatalolle tukea antaneille annamme alennusta juhlatalon vuokrasta tarvittaessa.

Kannatusmaksun voit maksaa Kaukasten asukasyhdistyksen tilille.
FI57 5092 0920 5376 91

Kiitokset vuodesta!

Oikein hyvää joulua kaikille ja onnellista tulevaa vuotta! Monenlaista jännittävää on vuoden aikana tapahtunut niin meille ihmisille kuin elämillekin. Mutta ehkä yksi suurimmista on louhoshankkeen tietoimituksen päätös. Mainittavaa on myös lasten äänet Juhlatalon liikuntakerhossa ja puheensorina kahvilan pöydissä. Tapahtumia onneksi on pikkuhiljaa voinut järjestää. Ensi vuonna saamme toivottavasti nauttia toiminnasta kunnostetussa Juhlatalossamme. Valoa kohti. Sydämellinen Kiitos talkooväelle, kerhojen vetäjille, kahvilan emännälle, ympäristöstä huolihtijoille ja juhliksen talkkareille sekä jokaiselle kylän raitilla.
Yhdessä eteenpäin. 🎄

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Oikein rauhaisaa ja hyvää Itsenäisyyspäivää jokaiselle.
Tänä vuonna juhlimme kukin tahollamme kunnioittaen maamme puolesta taistelleita ja sen asioita hoitavia tahoja. Juhkikaamme yhdessä ensi vuonna kun juhlatalolla tehdään nyt mittavia kunnostustöitä. Nouskoon liput salkoon ja mieli korkealle.

Kyläkahvilassa torstaina Ihania kortteja!

Kyläkahvilan yhteydessä torstaisin saatavana Asyn Iltapajoissa käsintehtyjä kortteja! Tuotto käytetään lyhentämättömänä Iltapajan materiaalihankintoihin. Tervetuloa myös mukaan mukavaan seuraan Iltapajaan vaikka omien kutimien tms kanssa! Ja kahvilaan tietysti 💖 kysy lisää Ullalta.
T. 🍃🍁 Ullanen

Tänään 29.9. Nosework-kahvila.

Tervetuloa tänään kyläkahvilaan.
Tänään onkin 🐕 asiaa.
Kyläkahvilan yhteydessä huomenna klo 15.00 – 17.00 on mahdollisuus tutustua hauskaan koiraharrastukseen! Nosework Finlandista Leena Rantamäki esittelee lajia ihan oikeiden etsintäkoirien kanssa. Kahvilassa tarjolla maistuvaista kuten ennenkin!
T. Ullanen