Kaukasten asukasyhdistys tiedottaa – Jäsenkirje 1/2014

Hyvä asukasyhdistyksen jäsen, ystävä, tukija ja yhteistyökumppani, oikein hyvää vuotta 2014.
Tässä kirjeessä on tiivis ajankohtaiskatsaus ja tärkeitä tulevia tapahtumia.

1. TOIMIKUNNAN KOKOUKSET
Toimikunnan kokouspöytäkirjat ovat nähtävissä torstaisin kahvilassa Juhlatalolla sekä ne on mahdollista saada sähköpostilla puheenjohtajalta tarvittaessa. Halutessa myös kokouksiin on mahdollista osallistua. Asukasyhdistykseen voi kuulua jokainen alueella tai lähiseudulla asuva. Ohessa on tämän vuoden 2014 jäsenmaksulomake. Myös tavaralahjoituksia vastaanotetaan tavoitteena on mahdollistaa Juhlatalon laajempi käyttö. Jokainen on tervetullut toimimaan. Lisätietoa esim. tiina.lesonen@pp.nic.fi.

2. AKTIIVINEN TOIMINTA Kaukasten juhlatalolla

TIISTAISIN:
*KAUKASTEN VOIMAN LIIKUNTAKERHO LAPSILLE klo 18.30 – 19.30.
Kerho on tarkoitettu 6-13-vuotiaille lapsille. Myös aikuiset ovat tervetulleita pelailemaan lasten kanssa. Vetäjinä on kylän aikuisia. Lajeina sisällä pingis, sulkkis, sähly, temppuilu. Ulkona luistelu/jääpelit, jalkapallo, pesäpallo, lentis. Omia välineitä saa
tuoda mukaan. Ennen kesälomaa viimeinen kerta toukokuun viimeisellä viikolla. Kaikki lapset ja myös aikuiset tervetuloa. (lisätietoa saat tiina.lesonen@pp.nic.fi) ILMAINEN!
* KÄSITYÖKERHO klo 18 – 19.30 Kerho on avoin kaikille aikuisille ja nuorille, samaan aikaan on lapsille liikuntakerhoa. (Aiheet netissä.)
* ASUKASYHDISTYKSEN toimikunta kokoontuu tiistaisin. Tule mukaan. Tuoreimmat tiedot ja hankkeet kylän asioista. Tarkat ajankohdat pj Tiina Lesonen tai sihteeri Jaana Pouta.

KESKIVIIKKOISIN:
*HISTORIA- JA PERINNEKERHO alkaen klo 18.30. Vetäjänä Rainer Salo. (lisätietoa luontohuolto.salo@luukku.com).

TORSTAISIN:
* KAHVILA ja KIRJASTO KLO 15.00-17.00 / Teemoja tulossa 30.1. Aloevera (Forever), myöhemmin muita hyvinvointiin liittyviä teemoja.
*LASTEN KUVATAIDEKERHO klo 17.00 – 18.30 Juhlatalon yläkerrassa kerho. Maksu on 10 e/kerta Ohjaajana taiteilija Tiina Valkeapää

SUNNUNTAISIN:
*KUNTOJUMPPA Klo 17.00 -– 18.45 kansalaisopiston naisten jumppa
* Asukasyhdistyksen perheliikuntavuoro. Kysy lisää Tiina Lesoselta.

TULOSSA:
– pysyvä historianäyttely yläkertaan, avoinna tapahtumien ja kahvilan aikana
– vaihtuva valokuvanäyttely, yläkertaan, avoinna kuten yllä
– lasten ilmaisutaidon kerho ja nuorten liikuntavuoro
– tietokonekurssille jatkoa, lähinnä ikäihmisilleja digikuvauskurssi edellisen kurssin jälkeen

-talkoita (ympäristö, uimaranta, Juhlatalon yläkerran siivoaminen)
-teemailtoja: turvallisuus, ympäristöasiat, palveluverkkoselvityksen kuulemistilaisuus

Kylämarkkinat
Joulujuhla ja Itsenäisyyspäiväjuhla

3. AJANKOHTAISTA

a. TALVIPÄIVÄT sunnuntaina 9.2. klo 13 – 16. Perinteinen jääkiekko-ottelu, puffetti ja talviliikuntaa.

b. SYDÄNSAIRAUDET – avoin luento kaikille 19.3. klo 18.00
Lääketieteen tohtori, sisätautien ja sydänsairauksien erikoislääkäri, sisätautien ylilääkäri Jyrki Lilleberg luennoi aiheesta: Sydänoireet – milloin lääkäriin? milloin on kiire? Kaukasten Juhlatalolla keskiviikkona 19.3. klo 18. Asukasyhdistyksen edullinen kahvila avoinna klo 17 – 18. Luento kestää 45 min, jonka jälkeen varattu aikaa keskustelulle. Tervetuloa.

c. VUOSIKOKOUS 1.4.2014 klo 18 Kaukasten juhlatalolla. Kahvitarjoilu. TERVETULOA!

d. JUHLATALOASIA
Olemme käyneet keskustelua Kaukasten juhlatalon säilyttämisestä kyläläisten käyttöön viimeksi 17.1. vt. kaupunginjohtaja Jyrki Mattilan kanssa. Kaupunginjohtoryhmä on käsitellyt esitystämme kokouksessaan 20.1. ja vie sen Konserni- ja tukipalvelujaoston kautta kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Esitämme, että talo säilyy kyläläisten käytössä ja vapaa-aikatoimi vuokraa tilan kaupungin tilapalvelulta käyttökustannuksia vastaan. Perusteluina esitämme mm. talon aktiivinen käyttö, vapaaehtoistoiminta, lasten- ja nuorten hyvinvointisuunnitelman noudattaminen, kaupunkistrategian tavoitteiden noudattaminen, haja-asutusalueen asukkaiden aktivoiminen ja yhteisöllisyyden tukeminen, haja-asutusalueen asukkaiden verorahojen suuntaaminen myös heidän käyttöönsä, käytöstä aiheutuvat alhaiset kustannukset, historian vaaliminen ja arvostaminen, kylien toiminnan kehittäminen. Tarkan esityksen saa puheenjohtajalta.

e. MAA-AINESASIA / NCC
Olemme antaneet lausunnon NCC:n vastineeseen Helsingin hallinto-oikeudelle. Lausuntoja ovat antaneet myös yksityiset henkilöt ja mm. Hyysy. Lisäksi lähestymme kirjeellä NCC_n hallitusta.

f. PALVELUVERKKOSUUNNITELMALUONNOS on jätetty edelleen valmisteluvaiheeseen opetuslautakunnan kokouksessa 10.12. Kyliemme edustajat olivat audienssilla kokouksen alussa. Kustannussäästöistä tehdyt laskelmat ovat nähtävänä mm. Facebook-sivustolla Hyvinkään Kaukasten koulu säilytettävä. Sivustolla on 1054 seuraajaa. Olemme esittäneet opetuslautakunnalle ja virkamiehille kutsun tulla keskustelemaan päiväkodin ja koulujemme tilanteesta Kaukasten Juhlatalolle keväällä ennen toukokuuta, jolloin lautakunta käsittelee asiaa.

g. VESIOSUUSKUNTA
Olemme olleet yhteydessä sekä Palopurolle että kaupunkiin ja Ridasjärven vesiosuuskuntaan. Etsimme tähän yhteisiä linjoja. Tiedotamme heti, kun saamme lisätietoa.

h. LIIKENNETURVALLISUUS
Olemme päivittäneet kylän turvallisuussuunnitelman marraskuun aikana. Tähän liittyen olimme mukana kylille järjestetyssä liikenneturvallisuutta koskevassa kokouksessa Hyvinkään kaupungintalolla. Siellä ELY-keskuksen edustajat kertoivat uudesta hankesuunnitelmasta, joka valmistuu tämän vuoden aikana. Olemme saaneet sinne myös Kaukasten liikenneturvallisuuskohteen mukaan (Kaukastentien ja Vanuntien risteysalue). Lisäksi kaupunki on luvannut korjata kanssamme joitakin liikenteen vaaranpaikkoja. Katuvalaistus uusitaan alueellamme kokonaan kahden vuoden sisällä.

Talkoohenki kylällämme elää ja se on parasta yhteisöllisyyttä. Tästä on osoituksena niin aktiivinen toiminta Juhlatalolla kuin monien yhteisten haasteiden eteen toimiminen. Toimimme yhteistyössä esimerkiksi EMO ry:n ja Länsi-Uudenmaan kylien sekä kyläasianneuvottelukunnassa Hyvinkään kylien kanssa. Olemme mukana Polkua Luontoon -hankkeessa. Lisäksi saimme Hyysyn vuoden 2013 ympäristöpalkinnon. Suuri kiitos kaikille!

Toimitaan yhdessä ympäristömme puolesta. Tehdään kylästämme (Kaukas, Myllykylä, Uusikylä) kaikkien koti.

Asukasyhdistyksen psta

Tiina Lesonen Jaana Pouta
puheenjohtaja sihteeri

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s