Louhos saanee maa-ainesluvan

Korkein hallinto-oikeus on tehnyt päätöksen NCC Roads Oy:n hakemasta maa-ainesluvasta Ohkolan Tapionkallion alueelle, joka vaikuttaa kylämme alueen tulevaisuuteen. KHO on hylännyt kaikki valitukset ja Hyvinkään kaupungin tulee myöntää maa-aineslupa. Valitettavasti.

NCC Roads on hakenut lupaa maa-ainesten ottamiseen tilalla Tapiola RN:o 24:40 Hyvinkään kaupungin Ohkolan kylässä Kaukasissa. Tätä on kyläläisten, Hyvinkään kaupungin virkamiesten ja luottamushenkilöiden ja monien yhdistysten sekä yksityisten toimesta vastustettu vuosia. Prosessi on ollut pitkä. Taistelu on ollut vaativa ja vastustus ehdoton. Tämä on surullinen ja hämmästyttävä päätös. Ympäristön tila, niin rakentamattoman että rakennetunkin, ei ole päätöksissä vaikuttava asia. Oikeusasteet eivät ota kantaa asumiseen, tieliikenteeseen tai ympäristölle kohdistuviin haittoihin puhumattakaan niiden rajoitusten valvomiseen, joita yritykseltä edellytetään.

Prosessi on vielä kesken. Tiedotamme asiasta, kun saamme lisätietoa. Kesälomat siirtänevät asian pohtimista hieman. Yhdessä eteenpäin mennään eikä periksi anneta vieläkään.

Päätös on luettavissa kokonaan Korkeimman hallinto-oikeuden nettisivuilla.

Terveisin Kaukasten asukasyhdistys pj

Yksi kommentti artikkeliin ”Louhos saanee maa-ainesluvan

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s