Kaukasten asukasyhdistys tiedottaa / Jäsenkirje 2 / 2014

Hyvä asukasyhdistyksen jäsen, ystävä, tukija ja yhteistyökumppani, hyvää alkanutta syksyä. Alueellamme tapahtuu nyt paljon ja olemme monessa mukana. Tässä kirjeessä on tiivistetysti ajankohtaisia asioita.


KYLÄKOULUT UHATAAN LAKKAUTTAA!
9.9. Hyvinkään kaupungin palveluverkkosuunnitelmaluonnoksen kuulemistilaisuus HYVINKÄÄ SALI klo 18.00
LISÄÄ tietoa: http://www.hyvinkaa.fi tai http://www.kaukas.org ja Facebookissa Kaukasten koulu säilytettävä tai Kaukasten asukasyhdistys!
Aiheesta KYSELY kaupungin sivuilla avoinna 15.9. saakka.
(huom! kysymykseen 19 ei ole pakko vastata, silti pääsee jatkamaan vastaamista, muut kohdat pakollisia).

KYLÄT kaupungissa-tapahtuma 13.9.
Yllä olevaan liittyen Hyvinkään kylät esittäytyvät kauppakeskus Willan tapahtumatorilla omassa kylätapahtumassaan la 13.9. klo 12-15. Tervetuloa mukaan tännekin!

23.9. VESIOSUUSKUNNAN tiedotustilaisuus Kaukasten juhlatalolla klo 18. Mukana osuuskunnan edustajien lisäksi Hyvinään vesi ja suunnittelijoiden edustaja. Vesiosuuskuntakysymyksiä voi lähettää uusivesiposti@ritasjarvi.fi.

9.10. Energia-ilta Kaukasten juhlatalolla klo 18 – 20.15.
Mukana mm. Uudenmaanliitto ja Mäntsälän sähkö.

Juhlataloasiaa on käsitelty kaupungilla konserni- ja tukipalvelujaostossa. Melko hurja esitys siellä on keskustelussa ollut esillä. Koska taloa ei ole saatu myytyä yrityksistä huolimatta, talo laitettaisiin KYLMILLEEN. Siis mieluummin kuin keskusteltaisiin säästövaihtoehdoista joita olemme useaan kertaan esittäneet. Kylmillään rakennus ei varmasti voi niin hyvin kuin nyt, jolloin kunnostamme ja ylläpidämme sitä lämpimänä omin talkoovoimin ja kustannuksin. Järjestämme siellä koko ajan toimintaa. Uutta toimintaa suunnitellaan ja on tulossa. Kustannukset ovat alle 10 tuhatta euroa vuodessa ja sen vertaa ei kaupunki voisi satsata meidän alueen veronmaksajiin. Herättää edelleen suurta ihmetystä ja kysymyksiä, joita toivoisin esitettävän päättäjille. Olemme tiedustelleet asiaa virkamiehiltä uudelleen saamatta toistaiseksi vastausta. Olemme kuitenkin kuulolla.
PÄÄTÖS löytyy: http://195.165.32.152/ktweb/ (PYKÄLÄ 53)

YMPÄRISTÖASIAA. Maa-ainesasiaa käsitelty Ympäristölautakunnassa. Asiakirja löytyy: http://195.165.32.152/ktweb/ (pykälä 56)

Laitetaan koko KYLÄN virkistysuimala talvikuntoon. Saunakosken uimapaikan kunnostustalkoot torstaina 25.9. alkaen klo 17. Talkooevästä tarjotaan. Omat hanskat ja haravat mukaan. Tavataan UIMARANNALLA. Lisätietoa tiina.lesonen@pp.nic.fi tai Tiina 0505260287.

Toimintaa ja tapahtumia

LIIKUNTAKERHO jälleen tiistaisin. Kivaa liikkumista yhdessä!
Kaukasten Voiman liikuntakerho aloittaa tiistaina 26.8. klo 18.30 -19.30. Kaukasten juhlatalolla. Kerho on tarkoitettu 7-12-vuotiaille lapsille ja aikuiset pääsevät lastensa mukana. Lajeina jalkapallo, pesäpallo, sähly, polttopallo, lentopallo, pingis, uinti, luistelu, jääpelit, suunnistus, hippaleikkejä ym… Aloitetaan ulkoliikunnalla, joka jatkuu kunnes toisin ilmoitetaan. Vetäjinä kokeneet Kaukasten Voiman aikuisaktiivit.

KÄSITYÖKERHO starttaa jälleen tiistaisin klo 18.30 – 19.30 Kaukasten Juhlatalon yläkerrassa
(samaan aikaan on liikuntakerho, joten aikuiset voivat samalla tehdä käsitöitä). Ensimmäinen kerta 26.8.
Aiheista sovitaan kerhossa. Omat tarvikkeet mukaan. Lisätietoa aiheista ja kerhosta Anni Piela p. 0415067676 anni.piela@gmail.com *

KAUKASTEN JUHLATALOLLA KAHVILA & KIRJASTO TORSTAISIN KLO 15.00-17.00 (18.00)
Kahvila avoinna klo 18 saakka 4.9. ja 9.10. ja 6.11. ja 4.12. Tarjolla on mukavaa juttuseuraa, halpaa kahvia ja kastamista sekä ajankohtaisia asioita! Kaikki SYDÄMELLISESTI TERVETULOA.
p.s. Välillä kahvilassa on teemoja.

LASTEN KUVATAIDEKERHO on nyt syksyllä Perjantaisin!!!
Kuviskerho aloittaa perjantaina 5.9. klo 16.00 – 17.30 Kaukasten juhlatalon yläkerrassa (HUOM aika!).
Kurssi noudattaa taiteenperusopetuksen aiheita. Maksu on 10 e/kerta, laskutetaan vuoden lopulla. Kaikki kouluikäiset mukaan! Ohjaajana taiteilija Tiina Valkeapää

HISTORIA- ja PERINNEKERHO Kokoontuu Juhlatalon yläkerrassa maanantaisin 6.10 alkaen klo 18.30
Kerhon tarkoituksena on koota paikkakunnan historian harrastajat jutustelemaan kaikesta perinteisiin ja historian tapahtumiin liittyvistä asioista kotikylän kehityksestä valtakunnallisiin mullistuksiin. Kerhon vetäjänä Rainer Salo, seitsemännen polven kyläläinen

Hyvää syksyn alkua kaikille! Toimitaan yhdessä ympäristömme puolesta. Tehdään kylästämme (Kaukas, Myllykylä, Uusikylä) kaikkien koti.

Asukasyhdistyksen psta
Tiina Lesonen
puheenjohtaja

Jaana Pouta
sihteeri

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s